Gevel
impregneren

Gevel impregneren

Het impregneren van de gevel is een methode waarbij wij een speciale, waterafstotende vloeistof egaal over uw gevel aanbrengen. Water en vocht kunnen dan niet meer uw woning of pand binnendringen. Het voordeel is dat vocht wel uit de muur  naar buiten kan. Zo blijft het pand ademen en wordt de vochthuishouding goed gereguleerd. Het impregneren gebeurt nadat wij de gevel hebben hersteld, het vochtprobleem hebben verholpen, of de muren gereinigd hebben. Uw gevel ziet er na de behandeling veel langer weer goed uit.

Waarom gevel impregneren?

Het nadeel van metselwerk is dat het meestal poreus van karakter is, daardoor vocht opneemt, en na verloop van tijd, tijdens droge perioden dit weer verdampt. Als het metselwerk zelfs langdurig blootgesteld is aan vocht, kan er schimmelvorming, vervuiling en ook vorstschade ontstaan. Met impregneren van uw gevel voorkomen wij  dat vocht van buitenaf de muur kan binnendringen. Daarom doen wij eerst goed onderzoek naar de staat van de gevel, voordat met de behandeling wordt gestart.
We onderzoeken waar de vochtproblemen door ontstaan: doorslaand vocht of  condensvorming. Is dat laatste het geval, dan is de gevel impregneren geen goede  oplossing. Waarschijnlijk is er dan een ventilatieprobleem.

Wilt u weten of gevel impregneren bij u kan worden uitgevoerd, neem dan contact op met Dakgevelexperts.

Doorslaande gevels

Gevels nemen normaal gesproken geen vocht of regenwater op. Maar na verloop van tijd kan een buitenmuur poreus worden en zelfs beschadigd raken, waardoor regenwater door de muur wordt opgenomen. Ook kunnen de voegen van slechte kwaliteit zijn, waardoor het vocht de muur in trekt. Wanneer er binnen uw woning of pand schimmelvorming optreedt, de verf afbladdert of het behang loslaat, dan zijn dat indicaties voor doorslaand vocht. Deze signalen kunnen exhter ook worden veroorzaakt door optrekkend vocht. Wij geven 10 jaar garantie op gerepareerde en geïmpregneerde gevels.

Inspectie doorslaand vocht

Wanneer u last heeft van vocht in uw woning of pand, dan kunnen wij een inspectie uitvoeren. Zodra we de oorzaak hebben gevonden, maken we een behandelplan speicifiek toegespitst op uw situatie. Na het uitvoeren van dit behandelplan, impregneren wij uw gevel, zodat dit doorslaand vocht geen kans meer heeft.
Heeft u last van vocht in de woning of pand? Neem dan contact op met Dakgevelexperts voor een vrijblijvende inspectie.
Dakgevelexperts is specialist en gecertificeerd in veel voorkomende onderhoudsdisciplines, waaronder onderhoud en reparatie van gevels, voegen en  muren het verwijderen van graffiti en reinigen van terrassen. Bij Dakgevelexperts staan  service, vakmanschap en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. Wij kunnen binnen 24 uur beginnen!

Neem contact op