Voegen
hakken/slijpen

Voegen hakken/slijpen

Oude voegen verwijderen kan op 2 manieren. Via uithakken of uitslijpen.

  1. Voegen uithakken

Voegen uithakken kan handmatig met een beitel en een hamer of elektrisch met een elektrische hakhamer. Door de hakkende beweging komt het voegwerk los en brokkelt het stukje voor stukje af.

De voegen worden zo diep mogelijk uitgehakt. Zo ontstaat een stabiele ondergrond voor nieuw voegwerk. De horizontale voegen eerst uithakken is het meest effectief. De verticale voegen vallen er dan makkelijker uit.

  1. Voegen uitslijpen

De voegen uitslijpen gaat een stuk sneller dan wanneer je ze uithakt. Deze methode is uiterst geschikt voor harde en smalle voegen. Het uitslijpen gebeurt met een speciale slijptol en een snijblad aangepast aan de dikte van de voeg. Dankzij de slijptol is het ook makkelijker om een rechte lijn aan te houden.
Let op. Bij het uitslijpen van voegen komt er heel wat stof vrij. Het is daarom aangeraden om een zuigslang aan de slijptol te bevestigen die het stof opvangt.

 

Wat is de beste keuze?

Voegen uitslijpen verloopt sneller en preciezer dan uithakken. De nadelen? Het is duurder dan uithakken en geeft heel wat stof. Voegen uithakken verloopt trager, maar is wel goedkoper en veroorzaakt minder stof.

De kans op schade is bij beide methodes aanwezig. Het uithakken van voegen kan minder gedetailleerd uitgevoerd worden waardoor gevelstenen snel geraakt zijn. Bij uitslijpen heb je dan weer een vaste hand nodig om te voorkomen dat je de gevelstenen raakt.

Je doet er dus goed aan een vakman in te schakelen voor het verwijderen van voegen. Deze kan dankzij zijn kennis en ervaring bepalen welke verwijderingsmethode het meest geschikt is voor jouw gevel. Bovendien kan hij de werken correct uitvoeren waardoor jij verzekerd bent van een mooi resultaat. Vraag vrijblijvend een offerte op bij Dakgevelexperts.

Dakgevelexperts is specialist en gecertificeerd in veel voorkomende onderhoudsdisciplines, waaronder onderhoud en reparatie van gevels, voegen en  muren het verwijderen van graffiti en reinigen van terrassen. Bij Dakgevelexperts staan  service, vakmanschap en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. Wij kunnen binnen 24 uur beginnen!

Neem contact op